- 200 g
meget groft salt
- 2 hele
nye hvidløg
- 2 eller
flere røde chili
- 1/2 l
hyldeblomster
- skal af
to citroner
Skræl citronerne tyndt, skær
hvidløgene i 8 dele, flæk chilierne, og tag kernerne ud.
Nulr blomsterne af cirka 20 hyldeskærme. Gem halvdelen af
blomsterne, og kom resten af ingredienserne i foodprocessoren, til
det er et groft kryddersalt. Der må gerne ligge flager af
chili og citronskal. Bland med resten af blomsterne, og bred det ud
på et fad. Stil i solen eller et andet lunt og tørt sted.
Når det er helt, helt tørt, kommer man det i et glas med
patentlåg. Det tager sin tid at tørre det, først er
det ret tørt, så trækker saltet al væde ud af
de andre ingredienser, og så tørrer det for alvor. Saltet
kan bruges med det samme, før det er tørret, og holder
sig i tørret form i årevis.
(Camilla Plum - Politiken 16/6-07)