Rødvinsmarineret
andebryst
(2 pers. til hovedret - 4 pers. til
frokost)
Ingredienser:
1 andebrystfilet (ca. 300 g)
½ lille løg (ca. 15 g)
1 lille gulerod (ca. 50 g)
1 lille skive persillerod (ca. 50 g)
1½ dl rødvin
2 kviste timian eller 1½ tsk. tørret
1 lille laurbærblad
5 peberkorn
salt
Fremgangsmåde:
Andebrystet
aftørres med et stykke køkkenrulle.
Skindet ridses, og brystet lægges i et lille fad.
Løget pilles og hakkes groft.
Guleroden og persilleroden skrælles og skæres ud i
skiver.
Grønsager, rødvin og krydderier blandes og hældes
over andebrystet.
Kødet trækker tildækket i ca. 1 døgn i
køleskab.
Kødet tages op af marinaden og duppes tørt med et stykke
køkkenrulle.
Andebrystet lægges i et smurt ildfast fad med skindet opad og
drysses med salt.
Marinaden hældes ved.
Andebrystet steges i en forvarmet ovn ved 225 C i ca. 25 min.
Kødet tildækkes med stanniol og trækker i ca. 10
min.
Servering:
Andebrystet skæres ud i skrå stykker.
Rødvinsmarineret andebryst serveres sammen med lun
rødkålssalat og kartofler. Ønskes sovs til, kan
marinaden sies og jævnes.