- 500 g
frossen helbladet spinat
- 40 g
smør
- 2 1/2
spsk hvedemel
- 2 1/2 dl
letmælk
- 4
æg
-
bordsalt
-
peber
- reven
muskatnød
- 200 g
mozzarella 30+
Fremgangsmåde:
-Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af
den. Hak den groft med en kniv.
-Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk
melet i. Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad
gangen. Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce. Tag gryden
fra varmen.
-Del æggene i blommer og hvider. Rør
blommerne i saucen lidt ad gangen. Krydr med salt, peber og muskat
efter smag. Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i. Pisk
hviderne helt stive og fold dem i til sidst.
-Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen
heri. Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del.
Drys med ost.
-Bag gratinen på næstnederste rille i
en 200°C varm ovn. Små forme bages 25-30 minutter og en
stor ca. 45 minutter. Åben endelig ikke ovnen undervejs. Spis
gratinen straks inden den falder sammen.