Boeuf en Daube
  • 750 g oksekød, f.eks. bov eller klump
  • 200 g baconsnitte i tern
  • 2 bdt persille, 4 fed hvidløg
  • 6 skalotteløg eller 3 almindelige løg
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 løg ekstra, 3 hele nelliker
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • 1 knsp quatre epices (peber/ingefær/muskat/nellike)
  • 1 flaske god rødvin, f.eks. »sort« vin fra Cahors.
Tilberedning: 35 minutter
I gryden: 5 timer
Kødet skæres i store terninger
Baconsnitten skæres i små stykker
Persillen skylles, hvidløgsfed.og skalotteløg eller almindelige løg pilles, og alt hakkes fint.
Bacon svitses
Hvidløg og løg blandes godt og svitses til de er klare.
Persille blandes i og vinen hældes ved.
Det sidste løg pilles og spækkes med de hele nelliker.
Løg, timian, laurbærblad og quatre epices kommes i gryden, og rødvinen hældes ved. Et tætsluttende låg lægges på gryden, og retten snurrer for svag varme i 5 timer.
Hertil passer hvidt brød til at dyppe saucen op med, kartoffelmos eller basmati ris samt en kraftig rødvin, helst den samme, som er brugt i retten.
Modificeret fra Lademann Fransk Køkken