-
750 g
oksekød, f.eks. bov eller klump
-
200 g
baconsnitte i tern
-
2 bdt
persille, 4 fed hvidløg
-
6
skalotteløg eller 3 almindelige løg
-
salt og
friskkværnet peber
-
1
løg ekstra, 3 hele nelliker
-
1 kvist
timian
-
1
laurbærblad
-
1 knsp
quatre epices
(peber/ingefær/muskat/nellike)
-
1 flaske
god rødvin, f.eks. »sort« vin fra
Cahors.
Tilberedning: 35 minutter
I gryden: 5 timer
Kødet skæres i store
terninger
Baconsnitten skæres i små
stykker
Persillen skylles, hvidløgsfed.og
skalotteløg eller almindelige løg pilles, og alt hakkes
fint.
Bacon svitses
Hvidløg og løg blandes godt og svitses
til de er klare.
Persille blandes i og vinen hældes
ved.
Det sidste løg pilles og spækkes med de
hele nelliker.
Løg, timian, laurbærblad og quatre
epices kommes i gryden, og
rødvinen hældes ved. Et tætsluttende låg
lægges på gryden, og retten snurrer for svag varme i 5
timer.
Hertil passer hvidt brød til at dyppe saucen
op med, kartoffelmos eller basmati ris samt en kraftig rødvin,
helst den samme, som er brugt i retten.
Modificeret fra Lademann Fransk
Køkken