250 g græskarkød uden kerner og
skal
2 æg
150 g sukker
kornene af 1/2 vanillestang
2 dl valnøddeolie
1 dl mælk
100 g pecannødder (el. valnødder),
grofthakkede
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
evt. flormelis til glasur
Karamelliserede pecannødder:
45 g sukker
2 spsk vand
50 g pecannødder (el. valnødder)
Riv græskarkødet på den grove side
af rivejernet. Bland det revne græskar med de hakkede
pecannødder. Pisk æg, sukker, vanillekorn, olie og
mælk sammen. Bland mel, bagepulver og krydderier for sig og
vend det i æggemassen. Tilsæt græskar og nødder
og vend det rundt til det er jævnt fordelt i dejen.
Pensl en muffinform (med plads til 12 muffins)
eller 12 muffinforme af papir med lidt valnøddeolie og fordel
dejen deri. Bag muffins gyldenbrune i ca. 25-30 min. Lad dem
afkøle lidt, tag dem ud af formene og servér evt.
overtrukket med glasur og pyntet med karamelliserede
pekannødder.
Karamelliserede pecannødder:
Varm sukker og vand i en tykbundet gryde til
sukkeret er opløst. Øg varmen kraftigt og kog sukkeret
til karamel. Fortsæt kogningen efter sukkeret er blevet
"tørt", og når det karamelliserer, vendes nødderne i
karamellen, som derefter hældes ud på et stykke let
olieret bagepapir. Skil nødderne fra hinanden med en
træske eller en gaffel og lad dem afkøle helt.
Nødderne kan laves et par dage i forvejen og opbevares i en
tætsluttende dåse.