Bobotie (fra Politiken)
En sydafrikansk nationalspise: Krydret hakket
oksekød med sødme fra rosiner og chutney. Bobotien bages
traditionelt med et låg af æg og mælk, men vores
bobotie er bagt i fillodej, som bliver herligt sprød, penslet
med lidt smør.
Server med salat eller dampede grøntsager
f.eks. majs eller bønner.
Til 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
2 skiver hvidt sandwichbrød,
500 gram hakket oksekød 10%,
1 stort løg,
4 spsk mild karry,
50 gram mandelsplinter,
3/4 dl lyse rosiner,
3 spsk chutney,
salt og peber,
2 ark optøet fillodej,
25 gram smør
Sæt ovnen på 175 grader. Læg
toastbrødet i blød i en skål med koldt vand. Kom
brødet i en anden skål, Hak Iøget og rør
løg, krydderier, mandel, rosiner, chutney, salt og peber i
kødet. Tag brødet op, pres vandet ud med let hånd,
og bland bradet i kadet, til det bliver en jævn fars. Læg
fillodejen på en bradepande. Fordel den rå fars midt
på dejen, fold dejen over, rul sammen og fold endestykkerne
ind. Pensl med smeltet smør, og bag bobotien midt i ovnen, til
den er gennembagt på ca. 40 minutter. Tag bobotien ud,
skær den i stykker.