Ingredienser:
6
æggeblommer
170
g. sukker
8 dl. sødmælk
(økologisk)
1 stang vanilje
Kog sødmælken op med den flækkede
vaniljestang og de udskrabede korn. Lad den trække væk
fra ilden. Pisk æggeblommerne længe med sukkeret, til
massen er hvid og luftig. Si mælken over æggemassen og
tryk al saft af vaniljestangen. Pisk massen sammen og hæld den
tilbage i gryden. Varm forsigtigt op under omrøring. Så
snart cremen viser tegn på at tykne - d.v.s. den skal
hænge så meget ved en træske, at man med en finger
kan trække en streg på bagsiden af skeen, der beholder
'sporet'. Cremen må absolut ikke koge. Hæld cremen i en
skål og køl den af under jævnlig piskning. Hæld
den kolde creme i en ismaskine og frys den efter maskinens
brugsanvisning. Isen kan varieres som andre isopskrifter med f.eks.
tilsætning af knust hård nougat, eller 50 g cacao kogt
sammen med mælk og vanilje (
Alletiders kogebog)