Til 4 personer. Tilberedningstid: 60 min., heraf
arbejdstid: 30 min.
Ingredienser
Boullion:
1/2 l vand
1 tsk køkkensalt
1 stk løg
1 stk gulerod
400 g grønne asparges
Fremgangsmåde
Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt,
løg, gulerod og bunden af aspargesene.
Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie
samt halvdelen af smørret.
Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter
lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet
af risene.
Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min.
Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes
revet citronskal. Tilsæt desuden resterende smør og
rør kraftigt i retten i 5 min.
Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket
persille.