et halvt rødkålshoved
et halvt lille hvidkålshoved
3 store rødbeder
en tyk skive selleri
tre store gulerødder
2 store løg
2 hele hvidløg
Lage:
900 g sukker
8 dl cidereddike
1 dl salt
1 spsk. peber
frisk ingefær, som en barnehånd
10 enebær
5 røde tørrede chili
5 cm peberrod
1 spsk. hel koriander
Ordn grøntsagerne. Striml kålen fint med en kniv. Riv de
øvrige grøntsager groft, men hvis man ikke har et
ordentligt riveinstrument, der kan lave fine lækre strimler,
er det bedre at snitte det fint i hånden.
Bland grøntsagerne og prop dem i en skoldet krukke.
Kog sukker og eddike sammen, og skum det grundigt. Kom krydderierne
i lagen og lad den simre i 20 min. Hæld den kogende over
grøntsagerne. Rør det godt sammen med en ren
grydeske.
Læg et pres på af en tallerken, der passer ned i hullet
samt noget tungt oveni.
Film krukken tæt. Lad picklesen modne nogle dage, før den
spises. Efter et par dage skulle der gerne være dannet lage
nok til at dække grøntsagerne fuldstændigt.
Tag en portion op ad gangen, men gør det med en ren
gaffel/ske, og luk til igen med det samme.