Veginese

  • 4 løg
  • 6 fed hvidløg
  • 30 g tørrede Karl Johan svampe
  • 500 champignon
  • 1 peberfrugt
  • 6 gulerødder
  • 1 blegselleri
  • 50 g sol tørrede tomater
  • 3 dåser flåede tomater
  • 0.5 l rødvin
  • 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble)
  • Oregano, basilikum, løvstikke, fennikelfrø, salt og peber

Opblød Karl Johan svampene i lunt vand 30-60 min. Tag svampene op og hak dem fint. Sigt grus fra iblødsætningsvandet i en papir-tepose.

Hak alle grøntsager fint, riv evt. blegselleri og gulerødder.

Svits løg til de er klare. Tilsæt hvidløg og Karl Johan og svits 3-5 min. Tilsæt champignon og svits til de falder sammen. Tilsæt krydderier, de øvrige grøntsager, rødvin og vand fra svampene. Kog igennem og tilsæt flåede tomater. Kog 30-60 min, og smag til undervejs. Tilsæt evt. soy4you eller andre proteinkilder (og evt. vand). Smag til – evt. med chili, peber, mere eddike eller noget umami-smag (gær-ekstrakt, bouillonterning, fiske sauce eller finthakket anjos).

Serveres som bolognese med pasta, i lasagne eller fryses som basissauce til chili con carne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*