Veginese
- 4 løg
- 6 fed hvidløg
- 30 g tørrede Karl Johan svampe
- 500 champignon
- 1 peberfrugt
- 6 gulerødder
- 1 blegselleri
- 50 g sol tørrede tomater
- 3 dåser flåede tomater
- 0.5 l rødvin
- 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble)
- Oregano, basilikum, løvstikke, fennikelfrø, salt og peber
Opblød Karl Johan svampene i lunt vand 30-60 min. Tag svampene op og hak dem fint. Sigt grus fra iblødsætningsvandet i en papir-tepose.
Hak alle grøntsager fint, riv evt. blegselleri og gulerødder.
Svits løg til de er klare. Tilsæt hvidløg og Karl Johan og svits 3-5 min. Tilsæt champignon og svits til de falder sammen. Tilsæt krydderier, de øvrige grøntsager, rødvin og vand fra svampene. Kog igennem og tilsæt flåede tomater. Kog 30-60 min, og smag til undervejs. Tilsæt evt. soy4you eller andre proteinkilder (og evt. vand). Smag til – evt. med chili, peber, mere eddike eller noget umami-smag (gær-ekstrakt, bouillonterning, fiske sauce eller finthakket anjos).
Serveres som bolognese med pasta, i lasagne eller fryses som basissauce til chili con carne.
Skriv et svar