Spinat-ostegratin
500 g frossen helbladet spinat
40 g smør
2 1/2 spsk hvedemel
2 1/2 dl letmælk
4 æg
bordsalt
peber
reven muskatnød
200 g mozzarella 30+
Fremgangsmåde:
-Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af den. Hak den groft med en kniv.
-Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce. Tag gryden fra varmen.
-Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i saucen lidt ad gangen. Krydr med salt, peber og muskat efter smag. Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i. Pisk hviderne helt stive og fold dem i til sidst.
-Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen heri. Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del. Drys med ost.
-Bag gratinen på næstnederste rille i en 200°C varm ovn. Små forme bages 25-30 minutter og en stor ca. 45 minutter. Åben endelig ikke ovnen undervejs. Spis gratinen straks inden den falder sammen.
40 g smør
2 1/2 spsk hvedemel
2 1/2 dl letmælk
4 æg
bordsalt
peber
reven muskatnød
200 g mozzarella 30+
Fremgangsmåde:
-Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af den. Hak den groft med en kniv.
-Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce. Tag gryden fra varmen.
-Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i saucen lidt ad gangen. Krydr med salt, peber og muskat efter smag. Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i. Pisk hviderne helt stive og fold dem i til sidst.
-Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen heri. Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del. Drys med ost.
-Bag gratinen på næstnederste rille i en 200°C varm ovn. Små forme bages 25-30 minutter og en stor ca. 45 minutter. Åben endelig ikke ovnen undervejs. Spis gratinen straks inden den falder sammen.
Skriv et svar