Rødkålspakker med svinekæber

  • 300 g svinekæber
  • 2 gulerødder i tern
  • 1 porre i skiver
  • 3 fed hvidløg i tern
  • 1 porter
  • ½ dl æbleeddike
  • 200 g svampe
  • 50 g pinjekerner
  • 50 g tranebær
  • 4 blade rødkål (eller raddichio salat)

Læg porrer og gulerødder i bunden af en stegeso. Krydder kæberne med salt, peber og hvidløg og læg dem på grøntsagerne. Brun kæberne under grill 5-10 min. på hver side. Hæld porter og eddike over kæber og grøntsager og læg låg på stegesoen. Steg 3 timer ved 180C (til kæberne kan smuldres med 2 gafler).

Pil forsigtigt 4 rødkålsblade af kålhovedet (det kan muligvis hjælpe at koge kålhovedet). Hvis kålhovedet ikke er kogt – damp kålbladene 1-2 min så de bliver bløde. Snit 1 porre i strimler og damp dem.

Rist pinjekerner.

Bland kæber, grøntsager, pinjekerner og tranebær. Smag til med salt, peber og æbleeddike.

Rist svampene med lidt porre eller løg. Smag til med salt og peber.

Læg 2 skefulde kæbemix, og 1 skefuld svampe på et rødkålsblad. Pakken lukkes og bindes med porrestimler.

Væden fra stegesoen koges heftigt ind og smages til med salt, peber, eddike, sukker og bruges til at stænke som gastrik. Hvis du er til SOVS kan gastrikken få et lille skud chili og hvidløg og jævnes enten med fløde eller en roux (eller begge dele) – men til pakker bliver det noget snask.

Kan opbevares i ovn ved 80 grader til servering – hvis de skal transporteres kan det anbefales at lægge dem i en vacuumpose.

Kan serveres med Linsepakke og Salatpakke

Serveres med en god Ventoux – f.eks. denne  – hvorfor; fordi den smager godt – og siden Eros Polis fantastiske stunt i 1994 har jeg haft et ømt punkt for Mont Ventoux

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*