Basilikumpesto
25 g. frisk basilikum 30 g. ristede pinjekerner 1 fed hvidløg 20 g. parmesan 3/4 dl. olivenolie Salt og peber Rist først dine pinjekerner på en pande til de er gyldne og kom herefter …
25 g. frisk basilikum 30 g. ristede pinjekerner 1 fed hvidløg 20 g. parmesan 3/4 dl. olivenolie Salt og peber Rist først dine pinjekerner på en pande til de er gyldne og kom herefter …
Ingredienserne til smuldredejen er få: 35 g hvedemel 35 g havregryn 70 g (rør)sukker 70 g koldt smør Altså lige dele ‘mel’, sukker og smør. Put det hele i en blender – jeg bruger hakkeglasset, der hører til stavblenderen – …
300 g hjortemørbrad 0,5 spsk olivenolie salt og peber 200 g kantareller 1 stk skalotteløg 1 dl portvin eller marsala 1,5 spsk sojasauce 1 dl madlavningsfløde 18% 0,5 spsk balsamico eddike 2 stk rødløg 4 stk friske eller tørrede figner …
Kødboller – er lækkert i boller i karry, men bøvlede at koge. Jeg husker stadig to ingeniørstuderende på kollegiet som diskuterede om de skulle være små eller store for at det blev nemmest – og resultatet; bollerne splattede ud og vi fik hk.kød i karry i madklubben den dag. I mikroovnen er der mere styr på det.
En af de retter som ikke imponerer svigermor – for hun ved også hvor nemt det er at lave en fantastisk mayo selv – men de fleste andre falder i svime, og det er også lige så godt som det er nemt. Sundt – ja for sjælen.
Kalv i forårsklæ’r – hed Kalv i sommerklæder hos Claus Meyer med vi er lidt utålmodige herhjemme – og når de første kartofler kommer frem bliver den efterspurgt.
Man kunne også bruge rabarberne i en clafoutis… det er i al fald nemt.
Så er rabarberne kommet frem – hvis der var tid burde man lave en kage…
Hvis man stjæler fra to og kombinerer – så er det vel et nyt “værk”.
Men dagen efter tikker en mail ind på redaktionen fra Lars Sonne-Hansen. Han har brugt aftenen på at teste fire yderligere varianter og har nu skræddersyet en opskrift, der kombinerer vores erfaringer fra testen med en ny idé – nemlig at blande vand og sukker sammen i en kop først og tilsætte det til en varm pande. Når vandet er kogt væk, er den tilbageværende karamelmasse perfekt. Så tilsættes smørret.