Råsyltede rabarber
Sprøde syrligt-søde rabarber – guf!
Sprøde syrligt-søde rabarber – guf!
300 gr. friske ramsløgblade 1 l. rapsolie Bladene renses og skylles grundigt. Bladene blancheres kort – overhældes evt. bare med kogende vand. Olien blendes med ramsløg og blandingen trækker i køleskab 2 dage til en uge. Olien hældes igennem en …
20-30 blade ramsløg (eller 1-2 dl rest fra ramsløgsolie) 2 dl raps-olie (mindre hvis du bruger ramsløg der har trukket til olie) 50 gram pinjekerner 0,5 lime eller citron 50 gram parmesanost salt peber Rist pinjekerner på en tør pande …
2 små skalotteløg 1 gulerod 4 stilke rabarber ½ tsk. knust koriander ½ tsk. knust fennikelfrø ½ tsk. knust sort peber ½ spsk. oliesalt 2-3 spsk. sukker 1 spsk. æble- eller lagereddike 2-3 løvstikkeblade Pil løgene og skær dem i …
600 g kyllingebryst 1 citron 1 løg 1 fed hvidløg 2 kopper te (gerne en ren, ceylon eller indisk, f.eks. gunpowder eller darjeeling) 3 spsk. fint malet te 1 tsk salt Peber 1 dl piskefløde 250 g hk. frisk grønkål …
Wow – hele krydsningen af chokolade, karamel, salt, umami er ikke tosset – og kollega Andreas foreslog så at give den en sjat røget whisky for en ordens skyld – det må blive næste år! 1 pakke bacon i skiver …
2 pk bacon 3 dl sukker 1-2 tsk vaniliepulver, 1-2 spsk vaniliesukker eller ½ vanillestang 1 dl piskefløde 60 g fedtstof – 30 g fra bacon, 30 g smør 2 spsk. lys sirup Fordel bacon i bradepande og steg den …
1 bdt. hvide asparges 100 g stenbiderrogn renset 1 potte brøndkarse 1 lille løg ½ dl hvidvinseddike 4 spsk kapers Olie Salt, peber 4 hotdog bød 1 portion hollandaisesauce Skræl hvide asparges, og trim enderne. Skyl aspargeshovederne grundigt, og damp …
Asparges hotdog med hollandaise og stenbiderrogn Read more »
150 g smør 2 æggeblommer 1 spsk. hvidvinseddike 2 spsk. vand Salt, peber Kom æggeblommer, eddike og vand i en gryde, og varm forsigtigt op under piskning, til blandingen begynder at trække spor i bunden af gryden. Pisk det smeltede, …
4 løg 6 fed hvidløg 30 g tørrede Karl Johan svampe 500 champignon 1 peberfrugt 6 gulerødder 1 blegselleri 50 g sol tørrede tomater 3 dåser flåede tomater 0.5 l rødvin 2-3 spsk. eddike (tomat, rødvin eller æble) Oregano, basilikum, …