Kylling i te

  • 600 g kyllingebryst
  • 1 citron
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kopper te (gerne en ren, ceylon eller indisk, f.eks. gunpowder eller darjeeling)
  • 3 spsk. fint malet te
  • 1 tsk salt
  • Peber
  • 1 dl piskefløde
  • 250 g hk. frisk grønkål (eller spinat eller bladbede)

Bryg 1 kop stærk te (2 dl vand og 1 spsk. te, trækker 6 min). Lad teen køle ned. Skræl citronskallen med en kartoffelskræller og gem skallen. Skær løg og hvidløg forholdsvis fint. Læg kyllingebryst, løg, hvidløg, citronskal, te, salt og peber i en frysepose og bind knude på. Lad det trække på køl 6-24 timer.

Klip posen op. Pres saften af citronen. Bryg endnu en kop stærk te. Steg kyllingebryster i smør, tilsæt løg og hvidløg og steg til det klares. Tilsæt te og citronsaft og lad det braisere 20 min i en sauterpande, mens kyllingebrysterne vendes flere gange. Start gerne for fuld kraft, for at koge saucen noget ind, og skru siden ned og læg låg på.

Tag kyllingebrysterne op, tilsæt fløde, kog saucen igennem, tilsæt fint malet te og jævn evt. Tilsæt grønkål, og kog igennem 2 min mens du skærer kyllingebryster i skiver. Anret kød og sauce i et fad eller en sauterpande.

Serveres med ris – evt. kogt i te.

(Inspiration fra Katrine Klinken)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*