Knasemysli

Det er ikke en almindelig mysli, men en af dem, der knaser. Knasemidlet er som altid sukker i en eller anden form, hvad der gør det til en superdejlig søndagsmorgenting og stadig mindre sød end en købemyslikrunch. Jeg har brugt pekmez, som er en tyk, skøn sursød sirup af indkogt druemost, og det kan købes i de fleste indvandrerbutikker. Men en god aromatisk honning kan også gøre det. Her skal man bruge mindre, for honning er sødere end pekmez.De øvrige ingredienser kan købes økologisk hos enhver helsekostbutik.Både havregryn og de forskellige frø og kerner giver værdifulde fedtstoffer også til at holde huden smuk i kulden.

  • 200 g grove havregryn
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g nødder eller mandler
  • 100 g pekmez
  • 2 dl ufiltreret æblesaft

    Smelt pekmez i æblesaften, og rør det i alle de tørre ingredienser.

    Bred ud på en bradepande, og rist ved 130 grader, til alt er tørt og sprødt.

    Det tager cirka en halv time, undervejs tager man det ud og nulrer større klumper ud med en ske.

    Når det er ristet, uden at være branket, køler man det af. Det bliver mere sprødt, når det er kølet af. Hvis myslien stadig er lidt for blød, giver man det bare en omgang mere i ovnen.

    Når det er færdigt, skal det i en lufttæt dåse.
    Camilla Plum i Politiken

  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    *