Rosmarin olie
Dejlig krydderolie til dressinger. Olie og rosmarin varmes forsigtigt til det simrer svagt. Lad det stå og simre 5-10 minutter. Sluk og lad det trække en times tid. Sigt rosmarin fra og opbevar helst på køl.
Dejlig krydderolie til dressinger. Olie og rosmarin varmes forsigtigt til det simrer svagt. Lad det stå og simre 5-10 minutter. Sluk og lad det trække en times tid. Sigt rosmarin fra og opbevar helst på køl.
Lækkert kryddersalt til kylling, koteletter og andet. Skyl rosmarinen og dup den tør. Blend salt og nåle sammen og tør i dehydrator ved 35°C i 4 timer; til det er nogenlunde tørt. Opbevares tørt.
Source: Savory Crème Brûlée with a Crispy Caramelized Leek Crust Recipe on Food52 For the custard Directions
2 pk bacon 3 dl sukker 1-2 tsk vaniliepulver, 1-2 spsk vaniliesukker eller ½ vanillestang 1 dl piskefløde 60 g fedtstof – 30 g fra bacon, 30 g smør 2 spsk. lys sirup Fordel bacon i bradepande og steg den …
Som titlen siger kommer basisopskriften fra God mad let at lave – min madbibel de sidste 32 år. 100 g mel 2½ dl mælk 1½ dl grøntssagsvand/bouillon 40 g smør/margarine 5 æg 700 g fyld – blomkål, ærter, gulerødder, skinke …
Hvis der er nok hedder det sovs – med mindre det er bearnaise, så er det stadig sauce.
Nytårspakker med svinekæber sammen med linsepakke og salatpakke – det blev vist temmelig godt.
Et sted på internettet fandt jeg opskriften på en lækker rub til Pulled Pork, 1/2 dl paprika 1/4 dl salt, 1/4 dl sukker 2 spsk sennepskorn 1/4 dl chili 1/4 dl spidskommen 2 spsk. peber 4 fed hvidløg 2 spsk …
En af de retter som ikke imponerer svigermor – for hun ved også hvor nemt det er at lave en fantastisk mayo selv – men de fleste andre falder i svime, og det er også lige så godt som det er nemt. Sundt – ja for sjælen.
Hvis man stjæler fra to og kombinerer – så er det vel et nyt “værk”.