Grønkålspaté med nødder

  • 450 g grønkål
  • 2 porrer
  • 2 løg
  • 25 g margarine
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl mælk
  • 5 æg
  • 1 blad husblas
  • 1 tsk salt
  • Peber, muskat
  • 250 g champignon

Husblas blødes op og smeltes i lidt af mælken. Grønkålen hakkes fint (eller tøs op hvis den er frossen). Porrer og løg svitses 5 min. i margarine. Hvis grønkålen er frisk tilsættes den og svitses 2 min.  Gryden tages af varmen. Hvidløg tilsættes og mælk og æg piskes i grøntsagerne. Champignon hakkes og svitses på en tør pande. Champignon, hakkede nødder, husblas og krydderier røres i grøntsagsmassen.

En 1½ l form fores med bagepapir og grøntsagsmassen fordeles i formen. Bages i ovnen 1 3/4 – 2 timer ved 175C. Serveres lun eller kold.

Kilde: Jul fra Brugsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*