Bobotie (fra Politiken)

En sydafrikansk nationalspise: Krydret hakket oksekød med sødme fra rosiner og chutney. Bobotien bages traditionelt med et låg af æg og mælk, men vores bobotie er bagt i fillodej, som bliver herligt sprød, penslet med lidt smør.
Server med salat eller dampede grøntsager f.eks. majs eller bønner.
Til 4 personer
DET SKAL DU BRUGE
2 skiver hvidt sandwichbrød,
500 gram hakket oksekød 10%,
1 stort løg,
4 spsk mild karry,
50 gram mandelsplinter,
3/4 dl lyse rosiner,
3 spsk chutney,
salt og peber,
2 ark optøet fillodej,
25 gram smør
Sæt ovnen på 175 grader. Læg toastbrødet i blød i en skål med koldt vand. Kom brødet i en anden skål, Hak Iøget og rør løg, krydderier, mandel, rosiner, chutney, salt og peber i kødet. Tag brødet op, pres vandet ud med let hånd, og bland bradet i kadet, til det bliver en jævn fars. Læg fillodejen på en bradepande. Fordel den rå fars midt på dejen, fold dejen over, rul sammen og fold endestykkerne ind. Pensl med smeltet smør, og bag bobotien midt i ovnen, til den er gennembagt på ca. 40 minutter. Tag bobotien ud, skær den i stykker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*