Mayonnaise
- 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede hvis du er doven – men “rigtige” er ikke farlige mere – og så er der til start på kokosmakroner)
- 1 drys salt
- 1 tsk citronsaft eller eddike
- ½ tsk sennep
- 1 knsp. hvid peber
- 2-3 dl olie
Tag gerne æggeblommer ud af køleskabet i god tid, så de får samme temperatur som resten.
Pisk alt undtagen olie sammen til det er sejt. Tilsæt 1 tsk olie ad gangen og pisk (jeg foretrækker piskeris – så kan jeg følge med i udviklingen) til det blandes perfekt. Lad det evt. stå 1 min. og se om det skiller. Sørg for at alt er emulgeret (pisket glat sammen) før næste dryp tilsættes. Efterhånden som du får rutinen kan tilsættes større mængder, men pas meget på i starten.
Kan blandes med finthakket tørret tomat, svampe i olie, eller selvfølgelig relish til remoulader.
Direkte afskrift fra God mad – let at lave – og synonymt med titlen!
0 Comments on “Mayonnaise”