Pizza
Brug en rigtig pizza ovn – det er det vigtigste. Jeg fik en italiensk tingest i firmajulegave fra FOSS i år 2000 tror jeg – den laver rigtigt gode pizzaer på 7 min (den ligner en som OBH har markedsført – men ingen garantier). Pizza i almindelig ovn er snarere franskbrød med tomat og ost 🙁 .
Pizza dej – 4 pizzaer:
- 50 g gær (eller 5 g hvis dejen hæver 12-24 timer på køl)
- 5 dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk salt
- 800 g mel – helst halvt pizza/durum mel
Rør gæren ud i ½ dl fingerlunkent vand. Tilsæt resten af vandet, salt, olie og halvdelen af melet og rør det sammen.
Ælt dejen sammen med resten af melet, og lad den hæve 1-4 timer (ved lang tid brug mindre gær). Dejen skal være nem at have med at gøre.
Del dejen i 4 kugler og slå dem ned og ælt dem efter. Rul dejen ud til tynde pizza-stykker.
Fyld:
Kog en sovs – for de dovne er et fint snydetrick en dåse hk. tomater med løg og peberfrugt.
Vælg noget godt fyld over sovsen – nogle ideer (det øverste forrest):
Mozzarella, røget laks, lakserogn og rucola
Gorgonzola og paprika. Det sidste minut lægges parmaskinke over.
Gorgonzola, chilli, sardiner, oliven og hvidløg.
Skriv et svar