Rabarber-marengskage
Dej:
- 175 g margarine
- 150 g sukker
- 2 spsk. vanillesukker
- 1 knsp.salt
- 3 æggeblommer
- 250 g mel
- 2½ tsk bagepulver
- 3/4 dl mælk
Rabarbermarengs:
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- 100 g grofthakkede valnødder
- ½ kg rabarber i 1-2 cm stykker
Tænd ovnen på 200°C.
Rør margarinen med sukker, vanillesukker, salt og æggeblommer. Bland mel og bagepulver. Rør de to blandinger sammen med mælken.
Fordel dejen jævnt i en 24*30 bradepande.
Snit rabarber i 1-2 cm stykker, og hak valnødderne groft.
Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret ad flere omgange og pisk marengsmassen stiv. Vend rabarber og valnødder i marengsmassen.
Smør marengsmassen oven på dejen.
Bag kagen 40-45 minutter i den varme ovn.
Skriv et svar