Verdens bedste og nemmeste brød

Verdens bedste brød, (http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE1310446/jims-laheys-perfekte-broed/) bliver endnu bedre hvis man bruger Camilla Plums dej til youghurtbrød.

  • 6 dl lunkent vand (2 dl kogt i mikroovn+4 dl koldt)
  • 2 dl youghurt
  • 5 g gær
  • 1 kg mel
  • 2 spsk. salt
  • Evt 200 g birkes

Gær røres ud i en skefuld vand og blandes med resten af vandet og youghurt. Melen blandes i. Det behøver ikke være perfekt blandet – og dejen er alt for våd til at ælte – men det skal den heller ikke.

Hæver 12-18 timer, hvorefter birkes (eller andet fyld) kan blandes i. Hvis du blander fyld i skal dejen efterhæve 30 min, og det giver også et pænere brød med efterhævning, selv om du ikke kommer fyld i.

Ovnen forvarmes til 250°C med en gryde eller form – det er vigtigt at der kan komme tæt låg på, og det er godt hvis den ikke er for tynd, så den kan holde på varmen.  Formen skal være gennemvarm.

Hæld dejen over i formen og læg låg på, eller dæk tæt med alufolie for at holde på dampen så brødet for en lækker skorpe.

Bages 30 min ved 250°C.

Låget tages af – bages 15 min ved 225°C.

Kan evt. tages ud af formen og efterbages 5 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*