Tsukemono grøntsager
- 5 dl kogende vand
- 18 g salt
- 10 g sukker
- ½ citron, skal og saft
- 5 g tang – kombu, nori eller tørret fra havet
- Ingefær, chili eller andre krydderier efter smag
- ½-1 kg grøntsager; agurk, asparges, gulerod, ræddike,
Sprøde konserverede grøntsager, som smager af endnu mere end friske.
Kog salt, sukker, citronsaft og skræl op til en lage, evt. med tang og krydderier.
Skær grøntsager fint ud; fjern kerner fra agurken og skær den i fjerdedele på langs. Skræl hvide asparges og flæk dem hvis de er store. Flæk grønne asparges. Lav rodfrugter til pastrastrimler. Tør grøntsagerne moderat i dehydrator (2-4 timer ved 45°C) eller ovn og skær dem i 2-5 mm stykker på den korteste led (det er ikke nødvendigt at skære strimler yderligere).
Dæk grøntsager med lagen og lad dem trække på køl et døgns tid før servering. De kan holde sig 14 dages tid eller længere, så lav en god portion.
Skriv et svar