Miso Hollandaise med brunet smør
Ingredienser
- 2 spsk mælk
- 2 spsk hvidvin (eller sake)
- 3 æggeblommer
- 2½ spsk miso pasta
- 1 knsp. sukker
- Hvid peber
- 1 spsk. + 1 tsk.citronsaft
- 150 g smør – gerne usaltet
- Evt. tabasco
Instruktioner
En lækker krydret variant af hollandaise.
Varm mælken i mikroovn til den koger.
Bland mælk, æggeblommer, miso, sukker og peber i blenderglas (det skal ikke være alt for smalt) og blend med stavblender 1-2 min til det skummer op og er homogent. Tilføj 1 spsk. citronsaft og 2 spsk. vin.
Smelt smørret på en pande, under omrøring så vandet damper af. Skru op for varmen så smørret bruner og dufter af nødder.
Hæld evt. smørret i en lille kande, og tilsæt det i små mængder mens du blender – hvis stavblenderen giver plads til at smøret kan løbe forbi bliver det lidt nemmere, men pas på – kun små mængder.
Hvis du hælder for hurtigt risikerer du at koagulere ægget – det giver lidt smag af kogt æg, men hvis du er hurtig og skraber det koagulerede ned i saucen og blender påny skiller det ikke. Hvis det alligevel skiller og bliver grynet er det en ommer. Hvis det skiller og ikke er grynet var smørret måske for koldt – det kan reddes med en skefuld kogende mælk – og måske en æggeblomme mere.
Serveres til f.eks. stegt fisk og (tsukemono) grøntsager.
Kilde: Browned Butter Miso Hollandaise (Easy and no-fail) – Takes Two Eggs