Æbleflæsk med langtidsstegt flæsk i ovn
- 800 g flæsk i skiver
- 2 tsk salt
- 3 løg
- 4 æbler
- kartofler
Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten, så du undgår bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
Drys dem med salt, og lad dem stå 60 min ved 110°C varmluft – vend gerne halvvejs – så er flæsket nemmere at få af risten senere.
Skær løg og æbler i både. Behold gerne skrællen på æbler (men skær evt. bådene i halve.
Skru op til 230°C varmluft og give flæsket 20 min – vend gerne halvvejs.
Sæt kartofler over.
Steg løg bløde og let brune (5-7 min), tilsæt rosmaring og æbler, som steges bløde.
Server flæsket ovenpå æbler ved siden af kartofler.
Skriv et svar