Søde fyrrekogler

  • 1 l fyrrekogler – grønne, plukket i maj
  • Sukker nok til at dække koglerne

Skyl koglerne og læg dem i et patentglas og dæk med sukker. I løbet af en uges tid trækker sukkeret en lage ud af koglerne. Når alt sukker er opløst, så hæld lagen – uden kogler – over i en gryde og kog den op. Hæld den tilbage over koglerne. Gentag den proces hver dag 1 måned. Til sidst vil koglerne være blødt op så de kan spises – med en lækker raffineret smag af fyrreskov.

Lagen er fantastisk i drinks – men lage og kogle kan også serveres til vaniljeis.

Måske kan processen speedes op med 24 timer i sous vide ved 90-100°C. Det kan til gengæld ikke anbefales at koge kogler med – det prøvede jeg og fik koglesplat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*