Granfromage
Sakset fra https://copenhagenfood.dk/mad-med-gran/
GRANFROMAGE
- 6 blade husblas
- 1 dl vand
- 150 g sukker
- 400 g græsk yoghurt
- Saften fra en lime
- ½ dl lage fra sødtsyltede granskud
- 20 g sødtsyltede granskud
- 2 dl piskefløde
KARAMELLISERET NØDDEBUND
- 50 g hasselnødder
- 50 g smør
- 50 g flormelis
- 1 spsk piskefløde
- 1 tsk gransirup
- ½ spsk hvedemel
Sæt husblassen i blød i en stor skål med koldt vand. Kom vand og sukker i en gryde, og opvarm det ved lav varme, til sukkeret er smeltet. Lad det køle lidt af.
Bland yoghurten i en skål med limesaften og lagen. Hak skuddene fint, og tilsæt dem. Rør det hele godt rundt. Tag husblassen op, og klem lidt af vandet af. Kom den ned i gryden til sukkervandet, og smelt den ved lav varme. Tag gryden af blusset.
Når blandingen er håndvarm, piskes den i yoghurtmassen i en tynd stråle. Stil den i køleskabet i en halv til en hel time. Når fromagen begynder at stivne, pisker du fløden til en let flødeskum, der vendes i.
Anret fromagen i en serveringsskål, og stil den tilbage på køl, til den er stivnet.
OG
Nødderne ristes og hakkes fint. Smelt smørret. Tag gryden af blusset, og tilsæt flormelis under omrøring. Tilsæt fløde, sirup og mel og til sidst de hakkede nødder.
TIL SIDST
Rør blandingen godt sammen. Sæt klatter med god afstand på bagepladen med en ske. Bag ved 200 grader 4-6 minutter. Lad dem køle af, og bræk dem i store stykker. Server til granfromage.
Skriv et svar