Ramsløgspesto
- 20-30 blade ramsløg (eller 1-2 dl rest fra ramsløgsolie)
- 2 dl raps-olie (mindre hvis du bruger ramsløg der har trukket til olie)
- 50 gram pinjekerner
- 0,5 lime eller citron
- 50 gram parmesanost
- salt
- peber
Rist pinjekerner på en tør pande til de er godt varme. De skal kun lige begynde at få farve. Det fremhæver smagen. Kom pinjekernerne i en blender-skål. Tilsæt herefter ramsløg (som du har skyllet godt), olie, lime/citronsaft og parmesan. Blend det hele til en homogen masse.
Holder sig en uges tid på køl – og lidt længere hvis du dækker med olie.
Bruges til pasta, nye kartofler, frikadeller eller andet godt.
Source: Ramsløgspesto – ramsløg er naturens vilde hvidløg og perfekt til pesto (opskrift) | Livets små ting
Skriv et svar