Grønkålspaté med nødder
- 450 g grønkål
- 2 porrer
- 2 løg
- 25 g margarine
- 1 fed hvidløg
- 1 dl mælk
- 5 æg
- 1 blad husblas
- 1 tsk salt
- Peber, muskat
- 250 g champignon
Husblas blødes op og smeltes i lidt af mælken. Grønkålen hakkes fint (eller tøs op hvis den er frossen). Porrer og løg svitses 5 min. i margarine. Hvis grønkålen er frisk tilsættes den og svitses 2 min. Gryden tages af varmen. Hvidløg tilsættes og mælk og æg piskes i grøntsagerne. Champignon hakkes og svitses på en tør pande. Champignon, hakkede nødder, husblas og krydderier røres i grøntsagsmassen.
En 1½ l form fores med bagepapir og grøntsagsmassen fordeles i formen. Bages i ovnen 1 3/4 – 2 timer ved 175C. Serveres lun eller kold.
Kilde: Jul fra Brugsen
Skriv et svar