Risotto med and og svampe…
Opskriften er til 4 pers.
- 300 g risottoris
- 1 lille hakket løg
- 1 spsk olie
- 4 dl hvidvin
- ca 1 liter kogende vand
- 75 g revet parmesanost
- 300 g stegt and
- 150 g blandede svampe
- 100 g grofthakket frisk grønkål
- Salt/peber
Pluk kødet af benene. Kog ben og skind i 1-2 dl hvidvin 20 min..
Rens svampene, skær dem i mundrette bidder og rist dem i gryden. Stil dem til side. Sauter løget i olien og tilsæt risene. Rør rundt til de er blanke.
Skil fedtet fra bouillionen – og hæld bouillion på risene. Kog benene af med en dl vin mere. Skil bouillion fra fedt og tilsæt den. Kog endnu en gang benene af – evt. med vand. Tilsæt varm fond (uden fedt) lidt af gangen under omrøring. Tilsæt det stegte andekød til risottoen sammen med de sauterede svampe. Tilsæt mere fond til risottoen er lind i konsistensen, dem må endelig ikke være for fast. Der må gerne være en smule bid tilbage i risene. Tilsæt den revne parmesan og rør risottoen blank. Smag til med salt og peber. Rør grønkålen i og rør rundt i 1 minut. Server den færdige risotto på varme tallerkener.
En risotto som med stor fordel kan serveres som comfort food i juledagene.