Steg sild i eddike
- 4 sildefilleter – eller 1 hornfiskefillet
- Rugmel
- 1 dl vineddike
- 1½ dl vand (eller 2 dl lagereddike/½ dl vand)
- 4 spsk. sukker
- 2 laurbæblade
- 8 peberkorn
- 1-2 løg
Drys sild med salt og peber og vend dem i rugmel. Steg dem 3-5 min på hver side – pres dem hårdt de første 5 sek. på panden, så folder de sig ikke ud. Lad være med at være for fedtet med fedtstof, så mister du paneringen. Hornfisk skæres i passende længde og steges på samme måde.
God planlægning er at stege dobbelt mængde og spise fisk til aften.
Bland eddike, vand, sukker, krydderier og skiveskårne løg og kog det til en lage i 5 min. Køl det af 10-15 min.
Hæld lagen over den stegte fisk og lad det trække 1 døgn på køl.
En opskrift fra God mad let at lave – min madbibel de sidste 32 år.
Skriv et svar