Asparges-risotto med citron
Til 4 personer. Tilberedningstid: 60 min., heraf arbejdstid: 30 min.
Ingredienser
Boullion:
1/2 l vand
1 tsk køkkensalt
1 stk løg
1 stk gulerod
1 stk citron
400 g grønne asparges
Fremgangsmåde
Bouillon: Tilbered en bouillon af vand, salt, løg, gulerod og bunden af aspargesene. Hak løg i små stykker. Steg løg let i olivenolie samt halvdelen af smørret. Tilsæt ris og steg dem let i 4 min. Tilsæt lidt efter lidt grøntsagsbouillonen i takt med at den bliver absorberet af risene. Skær asparges i stykker og tilsæt dem efter 10 min. Riv citronskallen, og halver citronen. Skær frugtkødet i filetter. Når risottoen er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal og filetter af citron. Tilsæt desuden resterende smør og rør kraftigt i retten i 5 min. Tilsæt dråber af trøffelolie og hakket persille.
Skriv et svar