Græskarsuppe med æble

  • 1 hokkaido (eller andet lille græskar)
  • 100 g kartoffel i terninger
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • lidt olie til stegning
  • 1 spsk. karry
  • ½ tsk. cayennepeber
  • 1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare-
  • ENDVIDERE:
  • 2 æbler i både
  • lidt smør
  • 1 spsk. plukket timian
  • salt

TILBEHØR:

groft brød

Del græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i terninger – du skal bruge 800-900 g græskarkød i alt. Sautér græskar, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad grøntsagerne stege lidt, uden at de tager farve. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom grøntsagsbouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og citron.

Rist æblerne i lidt smør, og krydr med timian og salt.

Anret den varm suppe med ristet æble. Servér med groft brød.

Opskriften er til 2 personer

via Græskar-suppe med æble – Femina.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*