Græskarsuppe med æble
- 1 hokkaido (eller andet lille græskar)
- 100 g kartoffel i terninger
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- lidt olie til stegning
- 1 spsk. karry
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 l grøntsagsbouillon, gerne Herbamare-
- ENDVIDERE:
- 2 æbler i både
- lidt smør
- 1 spsk. plukket timian
- salt
TILBEHØR:
groft brød
Del græskarret, og skrab kernerne ud med en ske. Skær skrællen af, og skær græskarkødet i terninger – du skal bruge 800-900 g græskarkød i alt. Sautér græskar, kartoffel, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. Lad grøntsagerne stege lidt, uden at de tager farve. Tilsæt karry og cayennepeber, og lad det stege kort. Kom grøntsagsbouillonen på, og lad suppen simre under låg i 40 minutter, eller til grøntsagerne er møre. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og citron.
Rist æblerne i lidt smør, og krydr med timian og salt.
Anret den varm suppe med ristet æble. Servér med groft brød.
Opskriften er til 2 personer
Skriv et svar