Hjortemørbrad med kantarelsauce opskrift
- 300 g hjortemørbrad
- 0,5 spsk olivenolie
- salt og peber
- 200 g kantareller
- 1 stk skalotteløg
- 1 dl portvin eller marsala
- 1,5 spsk sojasauce
- 1 dl madlavningsfløde 18%
- 0,5 spsk balsamico eddike
- 2 stk rødløg
- 4 stk friske eller tørrede figner
- 35 g smør
- 0,25 stk iceberg
- 1 spsk citronsaft
- 0,5 spsk raspolie
Varm 10g fedtstoffet på panden og brun kødet på alle sider.
Skru ned for varmen og steg kødet yderligere 7-10 minutter.
Vend det flere gange under stegningen.
Krydr med salt og peber, pak kødet ind i stanniol og lad det hvile i ca. 15 minutter.
Varm smørret på panden (25g) og svits kantarellerne i det.
Hak skalotteløg fint, kom dem på panden og lad dem stege med et par minutter.
Hæld portvin og sojasauce på panden med svampe og kog det lidt ind.
Tilsæt fløden, bring saucen i kog og smag den til med lidt eddike, salt og peber.
Skær løg og figner i både, steg dem stille på panden i smør (10g) og krydr med salt og peber.
Skær salaten i strimler, bland løg, figner og iceberg sammen i en skål.
Pisk dressingen sammen og dryp den på salaten.
Server kødet skåret i skiver med kantarelsauce, salat og kartofler.
Skriv et svar